Προκαλεί η Άγκυρα: Αρχίζουμε κι εμείς έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Προκαλεί η Άγκυρα: Αρχίζουμε κι εμείς έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

«Επαναλαμβάνουμε τις προειδοποιήσεις μας στις εταιρείες που μετέχουν στις έρευνες εξόρυξης. Τους υπενθυμίζουμε πως το να μοιραζόμαστε τους φυσικούς πόρους του νησιού αποτελεί βασικό θέμα του Κυπριακού»

Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Άγκυρα, απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση προς τις εταιρείες που συνεργάζονται με την κυπριακή πλευρά στην εξόρυξη υδρογονανθράκων και τονίζοντας πως αυτές οι δραστηριότητες βλάπτουν τη σταθερότητα της περιοχής.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, υποστήριξε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πως η εγκατάσταση γεώτρησης από την Exxon Mobil στην ανατολική Μεσόγειο με άδεια από την κυπριακή κυβέρνηση δεν βοηθά στη σταθερότητα της περιοχής και θα διαταράξει κάποιες «ευαίσθητες ισορροπίες».

«Επαναλαμβάνουμε τις προειδοποιήσεις μας στις εταιρείες που μετέχουν στις έρευνες εξόρυξης. Τους υπενθυμίζουμε πως το να μοιραζόμαστε τους φυσικούς πόρους του νησιού αποτελεί βασικό θέμα του Κυπριακού. Γι’ αυτό και ξεκινάμε δραστηριότητες στις περιοχές όπου η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έχει αδειοδοτήσει την (κρατική πετρελαϊκή εταιρεία) Turk Petrolleri» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ακσόι.