Σαλβίνι: Ενδεχόμενες κυρώσεις κατά της Ιταλίας θα πλήξουν περισσότερο την ΕΕ

Σαλβίνι: Ενδεχόμενες κυρώσεις κατά της Ιταλίας θα πλήξουν περισσότερο την ΕΕ

«Θα είναι τρελοί αν πραγματικά κινήσουν διαδικασία κυρώσεων σε βάρος της χώρας μας. Θα επαναστατήσουν εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί»

Την ανάγκη να μην προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις απειλές της περί κυρώσεων στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό του 2019 ανέδειξε σε δηλώσεις του ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.  «Θέλουν να προχωρήσουν σε επιβολή κυρώσεων, αλλά αυτό θα αποτελέσει μεγαλύτερη ζημιά για την Ευρώπη, απ' ότι για εμάς. Πώς είναι δυνατόν να μην το καταλαβαίνουν; Θα είναι τρελοί αν πραγματικά κινήσουν διαδικασία κυρώσεων σε βάρος της χώρας μας. Θα επαναστατήσουν εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί», επεσήμανε ο Σαλβίνι, σε δηλώσεις του προς τον ιταλικό τύπο.

«Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την λογική, εκείνη που χρησιμοποίησαν με τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίες παραβίασαν το όριο του 3% στην σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών κι εστίασε στο γεγονός ότι «και η Γερμανία τα τελευταία χρόνια έχει εμπορικό πλεόνασμα», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο γραμματέας της Λέγκα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να κάνει ό,τι νομίζει αλλά να μην κινηθεί βάσει προκαταλήψεων και να περιμένει να διαπιστώσει τις συνέπειες του προϋπολογισμού επί της πραγματικής οικονομίας και αν θα έχει θετικές επιπτώσεις επί της ανάπτυξης».