Σε απόσταση αναπνοής Πράσινοι και Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία

Σε απόσταση αναπνοής Πράσινοι και Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία

Το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ παραμένει στο 26%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν έξι μονάδες και φθάνουν στο 23%

Μόλις τρεις μονάδες χωρίζουν τους Πράσινους από τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ και του Βαυαρού, Χορστ Ζεεχόφερ, σύμφωνα με την εβδομαδιαία δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Ειδικότερα, το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών παραμένει στο 26%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν έξι μονάδες και φθάνουν στο 23%, ποσοστό αυξημένο κατά 14 μονάδες από το ποσοστό που έλαβαν στις εκλογές του 2017. Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο με απώλεια μίας μονάδας βρίσκεται στο 14%, ποσοστό που συγκεντρώνει και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία χάνει δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Η Αριστερά (Die Linke) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 9%, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να χάνουν δύο μονάδες και να μένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά την γνώμη των πολιτών από την κυβέρνηση, μόλις το 25% δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από το έργο του μεγάλου συνασπισμού.

Για την καγκελάριο Μέρκελ, ωστόσο, η εικόνα έχει βελτιωθεί κατά έξι μονάδες από την τελευταία μέτρηση, με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι να φθάνει το 50%. Το κόστος των πρόσφατων ενδοκυβερνητικών διενέξεων φαίνεται ότι χρεώνεται ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, για τον οποίον δηλώνει ικανοποιημένο μόνο το 20% που είναι και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τον Βαυαρό πολιτικό από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.