Ερντογάν: Και οι πράκτορες σοκαρίστηκαν από τα ηχητικά της δολοφονίας Κασόγκι

Ερντογάν: Και οι πράκτορες σοκαρίστηκαν από τα ηχητικά της δολοφονίας Κασόγκι

«Φριχτά» χαρακτήρισε τα ντοκουμέντα ο Τούρκος πρόεδρος

Ακόμη και οι πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας σοκαρίστηκαν ακούγοντας τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «φρικτά» τα ντοκουμέντα.

Ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα, «χτύπημα» που ο Ερντογάν απέδωσε στα «ανώτερα επίπεδα» της κυβέρνησης του Ριάντ.

Επιστρέφοντας από το Παρίσι, όπου συζήτησε το θέμα της δολοφονίας με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν:

«Παίξαμε αυτά τα ηχητικά σε όποιον μας τα ζήτησε. Οι υπηρεσίες μας δεν έκρυψαν τίποτα. Οι ηχογραφήσεις είναι πραγματικά φρικτές. Ο άνθρωπος των σαουδαραβικών υπηρεσιών πληροφοριών, που τις άκουσε, σοκαρίστηκε τόσο που είπε: "Αυτός πρέπει να έχει πάρει ηρωίνη, μόνο κάποιος που έχει πάρει ηρωίνη μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο"».

Ο Ερντογάν τόνισε πως ήταν σαφές πως η δολοφονία ήταν σχεδιασμένη και πως η εντολή ήρθε από τα υψηλότερα κλιμάκια των αρχών της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και πως δεν μπορεί να φανταστεί κάτι τέτοιο για τον βασιλιά Σαλμάν, για τον οποίο τρέφει «απεριόριστο σεβασμό».