Ερντογάν: Και οι πράκτορες σοκαρίστηκαν από τα ηχητικά της δολοφονίας Κασόγκι

Ερντογάν: Και οι πράκτορες σοκαρίστηκαν από τα ηχητικά της δολοφονίας Κασόγκι

«Φριχτά» χαρακτήρισε τα ντοκουμέντα ο Τούρκος πρόεδρος

Ακόμη και οι πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας σοκαρίστηκαν ακούγοντας τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «φρικτά» τα ντοκουμέντα.

Ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα, «χτύπημα» που ο Ερντογάν απέδωσε στα «ανώτερα επίπεδα» της κυβέρνησης του Ριάντ.

Επιστρέφοντας από το Παρίσι, όπου συζήτησε το θέμα της δολοφονίας με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν:

«Παίξαμε αυτά τα ηχητικά σε όποιον μας τα ζήτησε. Οι υπηρεσίες μας δεν έκρυψαν τίποτα. Οι ηχογραφήσεις είναι πραγματικά φρικτές. Ο άνθρωπος των σαουδαραβικών υπηρεσιών πληροφοριών, που τις άκουσε, σοκαρίστηκε τόσο που είπε: "Αυτός πρέπει να έχει πάρει ηρωίνη, μόνο κάποιος που έχει πάρει ηρωίνη μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο"».

Ο Ερντογάν τόνισε πως ήταν σαφές πως η δολοφονία ήταν σχεδιασμένη και πως η εντολή ήρθε από τα υψηλότερα κλιμάκια των αρχών της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και πως δεν μπορεί να φανταστεί κάτι τέτοιο για τον βασιλιά Σαλμάν, για τον οποίο τρέφει «απεριόριστο σεβασμό».

Παρακαλούμε περιμένετε ...