Ο Pistorius θα «ελευθερωθεί κρυφά για να πάει στην κηδεία του παππού»

Ο Pistorius θα «ελευθερωθεί κρυφά για να πάει στην κηδεία του παππού»

Εκτίει ποινή φυλάκισης 15 ετών

Ο Oscar Pistorius θα έχει την άδεια να φύγει από τη φυλακή ώστε να μπορέσει να παραστεί σε μνημόσυνο για τον παππού του.

Ο πρώην Παραολυμπιονίκης εκτίει ποινή φυλάκισης 15 ετών για τη δολοφονία της φίλης του, του μοντέλου Reeva Steenkamp το 2013.

Ωστόσο, οικογενειακές πηγές αναφέρουν ότι δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Oscar θα πάρει άδεια ώστε να μπορεί να παρευρεθεί στην κηδεία του Hendrik Pistorius, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα μετά από μια επέμβαση ρουτίνας στο νοσοκομείο.

Ένας εκπρόσωπος της φυλακής δήλωσε: «Έχει υποβληθεί αίτηση αλλά δεν έχει ακόμη εξεταστεί πλήρως. Ο Προϊστάμενος του Κέντρου πρέπει να εξετάσει μια σειρά παραγόντων πριν από την προσωρινή άδεια ενός κρατούμενου, καθώς αυτό συνεπάγεται κινδύνους.»

Να θυμίσουμε ότι, ο 31χρονος Pistorius, σκότωσε την Reeva την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Την πυροβόλησε τέσσερις φορές ενώ εκείνη ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο του σπιτιού του. Δήλωσε αθώος στη δίκη του το 2014 λέγοντας ότι την πέρασε για κλέφτη. Ο Παραολυμπιονίκης αρχικά καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, κατηγορία ωστόσο που το εφετείο μετέτρεψε στη συνέχεια σε δολοφονία.