Βρετανικές εταιρείες είναι έτοιμες να βάλουν τσιπ σε χιλιάδες υπαλλήλους τους

Βρετανικές εταιρείες είναι έτοιμες να βάλουν τσιπ σε χιλιάδες υπαλλήλους τους

Ο Osterlund ισχυρίζεται ότι το ενδιαφέρον από τις βρετανικές επιχειρήσεις ήταν τόσο μεγάλο που τώρα σχεδιάζει να ανοίξει ένα γραφείο στο Λονδίνο το επόμενο έτος

Η ανησυχία αυξάνεται καθώς επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζουν το ενδεχόμενο εμφύτευσης μικροτσίπ στους υπαλλήλους τους για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Η Biohax, μια σουηδική εταιρεία που παρέχει ανθρώπινα εμφυτεύματα τσιπ, δήλωσε στην Telegraph ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με ορισμένες νομικές και χρηματοοικονομικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου για την εμφύτευση τσιπ στους υπαλλήλους.

Προφανώς, ένας πελάτης έχει «εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους» και πιθανώς πιστεύει ότι η εμφύτευση μικροτσίπ στους εργαζομένους του είναι ευκολότερο από την έκδοση ενός δελτίου ασφαλείας. «Αυτές οι εταιρείες διαχειρίζονται "ευαίσθητα" έγγραφα», δήλωσε ο Jowan Österlund, ο ιδρυτής της Biohax.

Η Biohax λέει ότι τα μικροτσίπ της, τα οποία έχουν περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, κοστίζουν 150 λίρες το καθένα.

Τοποθετούνται στο δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οποιοδήποτε είδος πομπού - για παράδειγμα, να ανοίξουν πόρτες ή να ξεκινήσουν ένα αυτοκίνητο. Μπορούν επίσης να φορτωθούν με ιατρικά δεδομένα και μπορούν να διαβαστούν αν το άτομο έχει κάποιο ατύχημα.

Ο Jowan Österlund, ο ιδρυτής της Biohax, είπε ότι οι μεγάλες εταιρείες, όπως εκείνες με περισσότερους από 200.000 υπαλλήλους, θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι τέτοιο ως κάτι προαιρετικό για να διευκολύνουν τη ζωή των εργαζομένων τους και να εξοικονομήσουν χρήματα στην εταιρεία.