Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN: Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος – News.gr

Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN: Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος

Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN: Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος

«Πιστεύω ότι είμαι ένας ηγέτης υψηλού ήθους και αγαπώ τη χώρα μου» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος

Μια μέρα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ που είχαν ως αποτέλεσμα το κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ να χάσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο εριστικός κι επιτέθηκε ονομαστικά σε Ρεπουμπλικανούς. Τα πυρά του δέχθηκαν εκ νέου και οι δημοσιογράφοι που αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς του.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της 90λεπτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών ήταν «πολύ κοντά σε μια ολοκληρωτική νίκη» για τους Ρεπουμπλικάνους και τόνισε ότι μπορεί να διαπραγματευτεί πιο εύκολα κάποια ζητήματα σε σχέση με τους Δημοκρατικούς.

Κάποιοι δημοσιογράφοι του έκαναν επίμονες ερωτήσεις κατά πόσον η ρητορική του για τους μετανάστες από την κεντρική Αμερική κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν διχαστική, ενώ ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις στην έρευνα Μιούλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Ο Τραμπ απέκρουσε με τρόπο επιθετικό.

«Το CNN θα πρέπει να ντρέπεται που σε έχει εργαζόμενο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον ανταποκριτή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Τζιμ Ακόστα. «Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος» του είπε, ενώ ένας υπάλληλος του Λευκού Οίκου άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του Ακόστα.

Η δημοσιογράφος Γιαμίσε Αλκιντορ του PBS NewsHour που τον ρώτησε για τους λευκούς εθνικιστές που ενθαρρύνονται από τον Τραμπ που χαρακτηρίζει τον εαυτό του έναν «εθνικιστή», ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε προσβεβλημένος. «Αυτό είναι μια ρατσιστική ερώτηση», της απάντησε.

Παράλληλα, χλεύασε Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους που κράτησαν απόσταση από τον ίδιο κατά την προεκλογική εκστρατεία λόγω των ανησυχιών τους ότι τα διχαστικά μηνύματα του Τραμπ για την μετανάστευση θα απομακρύνουν ψηφοφόρους. Δεν παρέλειψε, δε, να επαινέσει μια ακόμη φορά τον εαυτό του. «Πιστεύω ότι είμαι ένας ηγέτης υψηλού ήθους και αγαπώ τη χώρα μου» ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...