Τουρκική ναυτική άσκηση με χρήση όπλων μεταξύ Λήμνου και Άη Στράτη

Τουρκική ναυτική άσκηση με χρήση όπλων μεταξύ Λήμνου και Άη Στράτη

Δείτε το βίντεο με την νέα κορβέτα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού

Άσκηση με πυρά νότια της Λήμνου έχει εξαγγείλει για τις 9 Νοεμβρίου η Τουρκία, που με σχετική NAVTEX, χωρίς να έχει την σχετική δικαιοδοσία προχώρησε σε σχετική δέσμευση περιοχής μέσα στο FIR Αθηνών.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Συγκεκριμένα ο σταθμός της Σμύρνης χωρίς να έχει την σχετική δικαιοδοσία εξέδωσε την NAVTEX 1089/18 με την οποία δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Άη Στράτη για τις 9 Νοεμβρίου από τις έξι το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι για άσκηση με την χρήση όπλων.

Να επισημάνουμε πως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έχει εξαγγείλει πολυεθνική άσκηση από σήμερα και μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Σε αυτή σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση θα συμμετάσχουν η εξής χώρες: Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν, Ντζιμπουτί, Μαρόκο, Γεωργία, Βρετανία, Ισπανία, Κατάρ, Κουβέίτ, Νιγηρία, Πακιστάν, Ρουμανία, Σενεγάλη, Σουδάν και Σαουδική Αραβία.

Χθες το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με το τελευταίο απόκτημά του, την κορβέτα με χαρακτηριστικά στέλθ «Burgazada» που εντάχθηκε στο δυναμικό του, στο πλαίσιο τελετής κατά την οποία ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερτντογάν εξαπέλυσε νέα βέλη κατά της Ελλάδας.