Κόσμος

Δύο γυναίκες νεκρές από την επίθεση σε σχολή γιόγκα στη Φλόριντα

Ο δράστης αυτοκτόνησε

Δυο γυναίκες έπεσαν νεκρές από αιματηρό επεισόδιο σε στούντιο γιόγκα στη Φλόριντα, στις ΗΠΑ, όταν ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα και άρχισε να πυροβολεί. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε. Θύματα του 40χρονου δράστη, Σκοτ Μπέιερλε, ήταν η Νάνσι Βαν Βέσεμ, 61 ετών, και η Μάουρα Μπίνκλεϊ, 21 ετών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο στούντιο Hot Yoga, σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα Ταλαχάσι της Φλόριντα. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς, ενώ ένας άνδρας τραυματίστηκε από τη λαβή του πιστολιού του δράστη. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλοί άνθρωποι όχι μόνο αντεπιτέθηκαν αλλά προσπάθησαν να σώσουν άλλους ανθρώπους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μάικλ ΝτιΛίο.

Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και τρεις πήραν εξιτήριο από το τοπικό νοσοκομείο αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Ο δήμαρχος Άντριου Γκίλουμ, ο υποψήφιος κυβερνήτης των Δημοκρατικών, διέκοψε την εκστρατεία για τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης για να επιστρέψει στην πόλη. «Καμία ενέργεια με τη βία των όπλων δεν είναι αποδεκτή», έγραψε στο Twitter o Γκίλουμ.

Σημειώνεται πως το ποσοστό των φόνων στο Ταλαχάσι αποτελεί κεντρικό θέμα στην αναμέτρηση για το θώκο του κυβερνήτη, με τον αντίπαλο του Γκίλουμ, τον Ρεπουμπλικανό πρώην βουλευτή Ρον ΝτεΣάντις, να τον κατηγορεί για αδυναμία στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Ο ένοπλος φαίνεται ότι έδρασε μόνος και δεν υπάρχει άμεση απειλή για την κοινότητα του Ταλαχάσι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο δράστης είχε κάποια σχέση με τα θύματα. «Όλα τα στοιχεία δείχνουν έναν μοναδικό δράστη, ο οποίος έμεινε στο σημείο και αυτοκτόνησε, άρα δεν υπάρχει άλλη απειλή για το κοινό», τόνισε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Ο Άλεξ Ρέντινγκ, ιδιοκτήτης ενός μπαρ που βρίσκεται στον κάτω όροφο από το στούντιο, περιέγραψε τις πρώτες σκηνές από το μακελειό, όταν άρχισε να έρχεται κόσμος που τού ζητούσε βοήθεια, λέγοντας ότι ένας άνδρας είχε περίεργη συμπεριφορά μέσα στο στούντιο γιόγκα και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί στη διάρκεια του μαθήματος.

Σύμφωνα με άλλη μάρτυρα, τη Μέγκαν Νίξον που γευμάτιζε σε εστιατόριο κάτω από το στούντιο, ακούστηκε ο ήχος έξι ή επτά πυροβολισμών. «Είδα πέντε ασθενοφόρα, ανθρώπους να μεταφέρονται σε φορεία», είπε στην εφημερίδα Tallahassee Democrat. «Είναι τρομακτικό, είναι τόσο κοντά στο σπίτι».