Αιματηρό επεισόδιο στη Φλόριντα – Επίθεση ενόπλου σε σχολή γιόγκα

Αιματηρό επεισόδιο στη Φλόριντα – Επίθεση ενόπλου σε σχολή γιόγκα

Δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά του δράστη και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο δράστης, και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν ένοπλος εισέβαλε σε σχολή γιόγκα στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο στούντιο Hot Yoga που βρίσκεται σε μικρό εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα Ταλαχάσι της νοτιοανατολικής πολιτείας Φλόριντα. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τους πυροβολισμούς στις 5.37 μ.μ. τοπική ώρα της Παρασκευής (00.37 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου) και η αντίδρασή της ήταν άμεση, όπως τόνισε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μάικλ Ντι Λίο.

«Ο ένοπλος είναι νεκρός. Νωρίτερα, είχαμε αναφέρει ότι ένα άτομο πέθανε. Έχουμε ένα ακόμη θύμα που κατέληξε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Και υπάρχουν πέντε ακόμη άνθρωποι που φέρουν τραύματα και είναι σε κρίσιμη κατάσταση», είπε ο Ντι Λίο στους δημοσιογράφους. «Όλα δείχνουν ότι η ενέργεια αυτή διαπράχθηκε από ένα πρόσωπο».

Η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση για μαρτυρίες στην προσπάθειά της να εξακριβώσει τα στοιχεία του άνδρα που πυροβόλησε, να μάθει τα πιθανά κίνητρά του και τις διασυνδέσεις του με τα θύματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Να σημειωθεί πως περιστατικά με πυροβολισμούς σημειώνονται επανειλημμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση σχετικά με την ανάγκη μιας αυστηρότερης νομοθεσίας για τον έλεγχο των όπλων.