Οι Googlers βγήκαν στους δρόμους

Οι Googlers βγήκαν στους δρόμους

Εικόνες και βίντεο αναρτήθηκαν στο Twitter από τους εργαζόμενους

Εργαζόμενοι στην έδρα της Google στην Καλιφόρνια άφησαν για λίγο την εργασίας τους σήμερα και βγήκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους για τον τρόπο που η διοίκηση του τεχνολογικού κολοσσού διαχειρίστηκε τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στους κόλπους του. Στο Μάουντεν Βιου, στο Σίλικον Βάλεϊ, υπάλληλοι της εταιρείας, που φέρουν το προσωνύμιο Googlers, κατέκλυσαν τους υπαίθριους χώρους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, το Googleplex.

Εικόνες και βίντεο από την πρωτοβουλία αυτή αναρτήθηκαν στο Twitter από τους ίδιους τους εργαζομένους και μεταδόθηκαν από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. «Δώδεκα χρόνια στη Google και δεν είδα ποτέ μου ένα τόσο ογκώδες πλήθος. Είμαι περήφανος που βρέθηκα εκεί υπέρ της δικαιοσύνης και της διαφάνειας» σχολίασε στο Twitter ο Κεν Νόρτον, εργαζόμενος της Google.

Σε κοντινή απόσταση, στο Σαν Μπρούνο, εργαζόμενοι στην πλατφόρμα του YouTube, ιδιοκτησίας της Google, διέκοψαν την εργασία τους για να συγκεντρωθούν κατά εκατοντάδες μπροστά από τις εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορειότερα, στο Σαν Φρανσίσκο, εκατοντάδες εργαζόμενοι πλημμύρισαν μια πλατεία στο κέντρο της πόλης, λίγα βήματα από τα γραφεία τους. Σε ορισμένα πανό που κρατούσαν διάβαζε κανείς το σύνθημα "Don't be evil" ("Μην είσαι διαβολικός ), το ιστορικό σλόγκαν του ομίλου.

Η Τζίλιαν Πουέντε, που εργάζεται στη Google, ανέφερε στο Twitter ότι νιώθει «υπερηφάνεια που συμμετείχε» στη διαδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, διότι «αρκετά!».

Οι εργαζόμενοι που διοργάνωσαν την κινητοποίηση είχαν απευθύνει κάλεσμα στους περίπου 90.000 εργαζομένους της Google παγκοσμίως να αφήσουν τα γραφεία τους στις 11 το πρωί. Από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη έως το Λονδίνο, πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τον ίδιο σκοπό.

Αυτή η πρώτη μαζική κινητοποίηση στους κόλπους του κολοσσού του διαδικτύου ξεκίνησε από ένα άρθρο που δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα οι New York Times. Στο άρθρο αναφερόταν ότι η Google συγκάλυψε τα τελευταία χρόνια μια σειρά περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεταξύ αυτών του Άντι Ρούμπιν, του δημιουργού του Android, που αποχώρησε από τον όμιλο το 2014 με αποζημίωση ύψους 90 εκατ. δολαρίων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...