Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO

Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόφαση στην ιστορία της χώρας και της Ευρώπης, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος

Την προσωρινή δέσμευση 69 ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, περιλαμβανομένων των κεντρικών του γραφείων στα Σκόπια, διέταξε σήμερα τo Πρωτοδικείο Σκοπίων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Ειδικής Εισαγγελίας της ΠΓΔΜ, που ερευνά τις υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών. Μία από αυτές αφορά την παράνομη χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE την περίοδο 2009-2015 που ήταν στην κυβέρνηση.

Έντονη η αντίδραση του VMRO-DPMNE

Για συνεχιζόμενες απειλές και πιέσεις που ασκούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για κατάχρηση των θεσμών της δικαιοσύνης. Σημείωσε, επίσης, ότι η απόφαση για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πρωτοφανής στην ιστορία της χώρας και της Ευρώπης.

Στόχος, όπως είπε, αυτής της απόφασης είναι να παρεμποδιστεί το VMRO-DPMNE από την κανονική άσκηση της πολιτικής του δραστηριότητας και τόνισε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που ο Ζάεφ «ποδοπατά την βούληση που εξέφρασαν με σαφήνεια οι πολίτες στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου» και λίγους μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Τέλος, ο Γιανούσεφ ζήτησε άμεση ανάκληση της απόφασης και εξήγγειλε ότι το VMRO-DPMNE θα ενημερώσει σχετικά τους διεθνείς εκπροσώπους στην χώρα και τα αδελφά του κόμματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.