ΠΓΔΜ: Έως το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθούν οι τροπολογίες για την αλλαγή του Συντάγματος

ΠΓΔΜ: Έως το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθούν οι τροπολογίες για την αλλαγή του Συντάγματος

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα έχει καταθέσει στη Βουλή τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τους οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι στην ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου τοποθετήθηκαν υπέρ της κυβερνητικής πρότασης για έναρξη της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος.

Ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε επίσης ότι στα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος θα συμπεριληφθούν και κάποιες από τις προτάσεις των οκτώ βουλευτών της αντιπολίτευσης κι εξέφρασε την εκτίμηση ότι και άλλοι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE θα στηρίξουν, στα επόμενα στάδια, τη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος προκειμένου να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Να σημειωθεί πως οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης προχώρησαν στη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επτά από αυτούς είχαν εκλεγεί με το VMRO-DPMNE, το οποίο τους διέγραψε μετά την ψηφοφορία, ενώ μία άλλη βουλευτής που ψήφισε υπέρ της πρότασης για την τροποποίηση του Συντάγματος είχε εκλεγεί με ένα μικρό κόμμα, το οποίο συνεργάζεται με το VMRO-DPMNE.