Αποκαλύψεις Ερντογάν για τον Κασόγκι ενώ η «γερακίνα» της CIA είναι στην Άγκυρα

Αποκαλύψεις Ερντογάν για τον Κασόγκι ενώ η «γερακίνα» της CIA είναι στην Άγκυρα

Ο Τούρκος πρόεδρος λέει πως οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν στην Τουρκία

Αποκαλύψεις για το θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι έκανε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο, δείχνοντας ότι το θρίλερ έχει περάσει πλέον σε επίπεδο διπλωματικής μάχης μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέδωσε τον θάνατο του Κασόγκι σε προσχεδιασμένη πλεκτάνη.

Όπως είπε, έχουν συλληφθεί 18 άτομα στη Σαουδική Αραβία, με πληροφορίες που πήρε το Ριάντ από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και ζήτησε η δίκη τους να γίνει στην Τουρκία.

Η ομιλία Ερντογάν γίνεται ενώ η «γερακίνα» της CIA, η επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών, Τζίνα Χάσπελ, είναι στην Άγκυρα, απεσταλμένη του Ντόναλντ Τραμπ για «να παρευρεθεί στις έρευνες των τουρκικών αρχών».

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία «θα ερευνήσει την υπόθεση δολοφονίας του Κασόγκι με κάθε τρόπο». Όπως αποκάλυψε, τρία άτομα (που φέρονται εμπλεκόμενα στην ομάδα των 15 που δολοφόνησε τον Κασόγκι) προσγειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη τη νύχτα πριν το θάνατο του δημοσιογράφου (που τοποθετείται στις 2 Οκτωβρίου).

Επιπλέον, είπε πως οι ομάδα των 15 «εκτελεστών» μπήκαν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας λίγες ώρες πριν την άφιξη του Τζαμάλ Κασόγκι. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο δημοσιογράφος δεν βγήκε ποτέ από το προξενείο ενώ στη συνέχεια οι κάμερες ασφαλείας του διπλωματικού κτιρίου αφαιρέθηκαν.

Τρία άτομα, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, έφυγαν από το σαουδαραβικό προξενείο και πήγαν στο δάσος Μπέλγκραντ, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης και τη Γιάλοβα.