Απέρριψε την πρόταση του να τον παντρευτεί και την αποκεφάλισε

Απέρριψε την πρόταση του να τον παντρευτεί και την αποκεφάλισε

Δεν άντεξε την απόρριψη της αγαπημένης του, την οποία σκότωσε και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Σε τραγωδία κατέληξε η πρόταση γάμου που έκανε ένας νεαρός άνδρας στην αγαπημένη του σε ένα χωριό στο Καζακστάν.

Ο Shyngys Bekenov, ένας 26χρονος δάσκαλος με περγαμηνές και διακρίσεις, βρισκόταν στο αυτοκίνητο με την αγαπημένη του Nazerke Bekzhanova, μια 21χρονη που μόλις είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στην ιατρική. Είχαν πάει σε ένα φράγμα κοντά στο χωριό Tasboget και συζητούσαν. Κάποια στιγμή της ζήτησε να τον παντρευτεί, εκείνη όμως του αρνήθηκε, γιατί οι γονείς της δεν τον ενέκριναν για γαμπρό τους.

Ο 26χρονος τότε θόλωσε, πήρε ένα μαχαίρι και αποκεφάλισε την αγαπημένη του. Στη συνέχεια έστρεψε το μαχαίρι στην κοιλιά του και προσπάθησε ανεπιτυχώς να βάλει τέλος στη ζωή του. Πριν την απόπειρα αυτοκτονίας φρόντισε να αφήσει ένα σημείωμα, στο οποίο έγραφε, πως αποκεφάλισε τη φίλη του, γιατί αρνήθηκε να τον παντρευτεί και ζητούσε να τους θάψουν μαζί.

Ο Bekenov μεταφέρθηκε σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, στο νοσοκομείο και όταν αναρρώσει, θα τεθεί υπό κράτηση. Κατηγορείται για φόνο και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 15 ετών. Το αποκεφαλισμένο πτώμα της συντρόφου του βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.

«Οι γονείς της κοπέλας δεν έδιναν την έγκρισή τους για αυτόν τον γάμο. Αλλά ποιος ο λόγος να τη σκοτώσει; Είμαστε σοκαρισμένοι. Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο», ανέφερε μια γειτόνισσα της άτυχης κοπέλας, ενώ ένας φίλος του θύτη τόνισε: «Δεν μπορώ να κατανοήσω πως μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο».