Η παραίτηση Κοτζιά στον ευρωπαϊκό πολιτικό Τύπο

Η παραίτηση Κοτζιά στον ευρωπαϊκό πολιτικό Τύπο

Αναφορές στη σύγκρουση του τέως υπουργού Εξωτερικών με τον Πάνο Καμμένο

Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το πόστο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας απασχολεί σήμερα τα εξειδικευμένα στα ευρωπαϊκά ζητήματα μέσα ενημέρωσης.

Δημοσίευμα στο Euractiv αναφέρεται στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, τον οποίο χαρακτηρίζει «ικανό διπλωμάτη» με αριστερό πολιτικό υπόβαθρο. Το δημοσίευμα επισημαίνει, ότι σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Κοτζιάς ένιωσε προσβεβλημένος, όταν ο Πάνος Καμμένος ο οποίος αντιτίθεται στη συμφωνία αλλαγής του ονόματος της ΠΓΔΜ, τον κατηγόρησε για τη διαχείριση «μυστικών κονδυλίων» του ΥΠΕΞ.

Το δημοσίευμα επικαλούμενο την εφημερίδα «Καθημερινή» σημειώνει, ότι ο κ. Κοτζιάς προσεβλήθη από τις επιθέσεις του κ. Καμμένου, που τον αποκάλεσε «άνθρωπο του Soros». Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης, ότι ο κ. Καμμένος «κατέστησε σαφή στη συνεδρίαση της Τρίτης την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά τόνισε με έμφαση ότι δεν θα συμμετάσχει στις προσπάθειες της αντιπολίτευσης για την πτώση της κυβέρνησης».

Το Politico αναφέρεται με συντομία στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά με τίτλο «Παραιτείται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών», ενώ ο EUObserver σημειώνει, ότι ο Νίκος Κοτζιάς υπέβαλε χθες την παραίτησή του μετά από σύγκρουση που είχε με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Επισημαίνει δε, ότι ο τελευταίος κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων στο ΥΠΕΞ.