Μήνυμα Μέρκελ σε Ιταλία: Κάθε χώρα πρέπει να φροντίζει για τη σταθερότητα

Μήνυμα Μέρκελ σε Ιταλία: Κάθε χώρα πρέπει να φροντίζει για τη σταθερότητα

Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι προϋπολογισμοί τους είναι σταθεροί και οι οικονομίες τους ανταγωνιστικές, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος

Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι προϋπολογισμοί τους είναι σταθεροί και οι οικονομίες τους ανταγωνιστικές, τόνισε η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στο Bundestag, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Ιταλία ότι ο προϋπολογισμός της δεν μπορεί να εγκριθεί. Από χθες, ο ιταλικός προϋπολογισμός κυριαρχεί στις συζητήσεις εντός της ΕΕ.

«Στη νομισματική ένωση, κάθε χώρα μέλος είναι υπεύθυνη για την οικονομική της πολιτική. Κάθε χώρα στη ζώνη του ευρώ είναι υποχρεωμένη να φροντίζει για τη σταθερότητα και να προχωρά στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ανταγωνιστικότητά της» κατέληξε η κυρία Μέρκελ.

Τι είπε για το Brexit

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στο Brexit, υποστηρίζοντας πως θεωρεί εφικτή την επίτευξη συμφωνίας.

«Υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία να πετύχουμε μια καλή και βιώσιμη συμφωνία εξόδου. Η προετοιμασία ωστόσο για κάθε σενάριο αποτελεί ταυτόχρονα δείγμα υπεύθυνης και μακρόπνοης διακυβέρνησης».

«Αυτό περιλαμβάνει ακόμη και το ενδεχόμενο η Βρετανία να φύγει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία», πρόσθεσε και, αναφερόμενη στις απαντήσεις που προβάλλει το Λονδίνο, τόνισε ότι «πρέπει πάντα να είναι ξεκάθαρο ότι εάν θέλουμε να αποφύγουμε τις δυσκολίες στο τέλος πρέπει να υπάρχει - και θα υπάρχει πάντα- μια διαφορά μεταξύ του να είναι κανείς μέλος της Ε.Ε. και του να είναι εταίρος της ως τρίτη χώρα».