Για τρομοκρατική ενέργεια στην σχολή στην Κριμαία κάνουν λόγο οι Ρώσοι

Για τρομοκρατική ενέργεια στην σχολή στην Κριμαία κάνουν λόγο οι Ρώσοι

Η διευθύντρια του κολεγίου στην Κριμαία όπου σημειώθηκε έκρηξη είπε πως ένοπλοι καταδίωξαν και σκότωσαν μαθητές

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε τεχνικό κολέγιο στην πόλη Κερτς της κριμαϊκής χερσονήσου οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδια βόμβα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Σεργκέι Μελίκοφ, τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της Εθνοφρουράς.

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε τεχνικό Λύκειο στην Κριμαία έχει φθάσει τους 18, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο ίδιος είπε στην κρατική τηλεόραση πως ο ύποπτος για την έκρηξη είναι ένας 22χρονος μαθητής του κολεγίου, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πλάνα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Kerch FM έδειξαν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κοντά στο κολέγιο στο Κερτς.

Η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου δήλωσε πως άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Ο Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.

Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, είπε.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη στο κολέγιο, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.