Υπόθεση Κασόγκι: «Τον δολοφόνησαν και στη συνέχεια τον τεμάχισαν»

Υπόθεση Κασόγκι: «Τον δολοφόνησαν και στη συνέχεια τον τεμάχισαν»

Την ανατριχιαστική αυτή αποκάλυψη έκανε Τούρκος αξιωματούχος στο CNN

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια η σορός του τεμαχίστηκε. Την ανατριχιαστική αυτή αποκάλυψη έκανε Τούρκος αξιωματούχος στο CNN, μόλις λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης έρευνας που έκαναν χθες το βράδυ οι τουρκικές αρχές στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι κάποια αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου έχουν καλυφθεί με μπογιά μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την πρώτη έρευνα που διενήργησε η τουρκική αστυνομία στους χώρους του προξενείου, δήλωσε πως στόχος της έρευνας είναι η αναζήτηση τοξικών υλικών στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής.

«Ελπίδα μου είναι να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που θα μας δώσουν μια λογικοφανή εκδοχή το συντομότερο δυνατόν επειδή η έρευνα εξετάζει πολλά πράγματα όπως τοξικά υλικά και αυτά τα υλικά αφαιρέθηκαν περνώντας τα με βαφή».

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επίσης δηλώσει στο Reuters ότι οι αρχές έχουν στην κατοχή τους ηχητικό υλικό από το οποίο εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο. Το υλικό αυτό μάλιστα φέρεται να το έχουν μοιραστεί με άλλες χώρες, ανάμεσά τους η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ. Το Ριάντ ωστόσο αρνείται κάθε ανάμειξη στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Χθες, πάντως, το CNN είχε μεταδώσει την είδηση ότι το Ριάντ εξετάζει να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι ο Κασόγκι πέθανε κατά τη διάρκεια ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη.

Σήμερα, πάντως, λίγο πριν αρχίσει έρευνα στην κατοικία του, ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη αναχώρησε αεροπορικώς για το Ριάντ.  Σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk, ο Σαουδάραβας πρόξενος, Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι επιβιβάστηκε σε πτήση του εθνικού αερομεταφορέα της Σαουδικής Αραβίας που απογειώθηκε στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) με προορισμό το Ριάντ.