Ο πίνακας με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο που προκάλεσε αίσθηση

Ο πίνακας με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο που προκάλεσε αίσθηση

Ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με πολιτικά «φαντάσματα» του παρελθόντος

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε και πάλι να κάνει φίλους και εχθρούς του να ασχολούνται με εκείνον πάλι για τον λάθος λόγο. Αυτή τη φορά, αιτία έγινε ένας πίνακας ζωγραφικής που στολίζει τοίχο του Λευκού Οίκου καθώς απεικονίζει μια φανταστική σκηνή με τον νυν πλανητάρχη και τους πρώην Ρεπουμπλικάνους Προέδρους των ΗΠΑ.

Η σκηνή δείχνει τον Τραμπ ανάμεσα στους Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, Ρίτσαρντ Νίξον, Αβραάμ Λινκολν, Ρόναλντ Ρήγκαν, Τζέραλντ Φορντ, Τέντι Ρούσβελτ και τους δυο προέδρους Μπους να γελούν και να πίνουν γύρω από ένα τραπέζι.

Τον πίνακα είδαν οι τηλεθεατές της εκπομπής «60 Minutes» κατά τη διάρκεια συνέντευξης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο. Το δημιούργημα φέρει τον τίτλο «The Republican Club» και ανήκει στον καλλιτέχνη Andy Thomas, ο οποίος αντέδρασε όταν είδε τον πίνακά του στον τοίχο του Λευκού Οίκου. Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο εικαστικός έγραψε, μεταξύ άλλων, πως ήθελε να περάσει ένα «διακριτικό φεμινιστικό μήνυμα» λόγω της γυναίκας που υπάρχει στο φόντο που περπατάει προς το τραπέζι.

«Καθώς έφτιαχνα τον πίνακα, σκεφτόμουν ότι αυτοί οι τύποι είναι κάπως εκφοβιστικοί. Αυτό είναι το είδος της γυναίκας που θα είναι η πρώτη μας γυναίκα πρόεδρος: θα περπατήσει μέχρι το τραπέζι», έγραψε. Πρόσθεσε μάλιστα, πως δυσκολεύτηκε να φτιάξει ένα «αληθινό χαμόγελο» για τον Τραμπ ο οποίος όπως αποκάλυψε, τον κάλεσε στο τηλέφωνο και τον συνεχάρη για το έργο του.