«Κρυφή» κόντρα Τραμπ με την Fed για τα επιτόκια

«Κρυφή» κόντρα Τραμπ με την Fed για τα επιτόκια

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών θέλοντας να διαψεύσει δημοσιεύματα, ουσιαστικά τα επιβεβαιώνει

Ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν δήλωσε σήμερα, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θεωρεί, ότι χρειάζεται να επιτεθεί στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) και ότι σέβεται την ανεξαρτησία της, απαντώντας σε δημοσιεύματα για δυσαρέσκεια του Τραμπ σχετικά με την νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

«Στον Πρόεδρο αρέσουν τα χαμηλά επιτόκια. Τον Πρόεδρο απασχολεί, το ότι η Fed αυξάνει τα επιτόκια πάρα πολύ και επιβραδύνει την οικονομία και αυτές είναι προφανώς φυσικές ανησυχίες», δήλωσε ο Μνούτσιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC από τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μπαλί της Ινδονησίας. Ο Μνούτσιν είπε ακόμη, ότι ο πρόεδρος της Fed, Τζέι Πάουλ, κάνει καλή δουλειά. Ωστόσο, οι δηλώσεις του ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είπε ακόμη, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα προχωρήσει με τα σχέδιά του, να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, στη Σύνοδο Κορυφής της G20 τον επόμενο μήνα, αν διαφανεί, ότι θα είναι μια θετική συνάντηση. «Αν διαφανεί, ότι μπορούμε να είμαστε σε θετική κατεύθυνση, τότε είμαι σίγουρος, ότι ο Πρόεδρος θα έχει τη συνάντηση. Αλλά πρέπει να εργαστούμε εκ των προτέρων, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξουν αλλαγές και ότι μπορούμε να έχουμε μια πιο ισορροπημένη εμπορική σχέση», είπε.