Η Τουρκία ετοιμάζει τον διάδοχο του επιθετικού της ελικοπτέρου

Η Τουρκία ετοιμάζει τον διάδοχο του επιθετικού της ελικοπτέρου

Φέτος παραδόθηκαν συνολικά 13 Atak

Συνεχίζονται οι δράσεις για νέα ελικόπτερα που θα βελτιώσουν τις ικανότητες των δυνάμεων ασφαλείας τη στιγμή που αυξάνεται με νέες παραδόσεις ο αριθμός των T129 Atak στο δυναμικό τους σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας trt.net.tr.

Συνεχίζονται οι παραδόσεις των Επιθετικών και Τακτικών Αναγνωριστικών Ελικοπτέρων T129 Atak που αναπτύχθηκαν υπό τον συντονισμό της Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας για την κάλυψη των αναγκών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για ελικόπτερα του συγκεκριμένου είδους αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία παρέδωσε την ίδια μέρα το 38ο, 39ο και 40ο ελικόπτερο. Φέτος παραδόθηκαν συνολικά 13 Atak.

Η παράδοση νέων μονάδων θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τουλάχιστον ένα ελικόπτερο αναμένεται να παραδοθεί φέτος.

Άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή πρωτοτύπων των ελικοπτέρων Atak τα οποία θα έχουν βελτιωμένες ικανότητες επικοινωνίας και ηλεκτρονικού πολέμου και θα εξοπλιστούν με νέο λογισμικό.

Το Atak είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά ελικόπτερα της κατηγορίας του.

Θεωρείται το κορυφαίο ελικόπτερο στην κατηγορία του από την άποψη της απόδοσης και της ικανότητας ελιγμών σε μεταβαλλόμενες συνθήκες μάχης σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα.

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο κατηγορίας 5 τόνων που διαχωρίζεται από τους αντιπάλους του καθώς είναι πιο ελαφρύ, έχει μεγαλύτερη αυτονομία και ικανό να πραγματοποιήσει ελιγμούς σε μεγάλη θερμοκρασία και μεγάλο υψόμετρο.

Έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία, 3 ώρες, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του τα οποία έχουν αυτονομία από 1 ώρα και 30 λεπτά έως 2 ώρες.

Διαθέτει επίσης μεγάλη ισχύ πυρός χάρη στα οπλικά συστήματα του που χρησιμοποιούν εγχώρια πυρομαχικά.

Πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί το Πρόγραμμα του Επιθετικού Ελικοπτέρου Atak 2 το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το Atak και θα διαθέτει περισσότερες δυνατότητες.

Το Atak 2 θα είναι ένα εξ ολοκλήρου εθνικής και εγχώριας σχεδίασης ελικόπτερο το οποίο θα αναπτυχθεί με βάση την τεχνολογική και επιχειρησιακή εμπειρία που αποκτήθηκε από το Atak.

Παρακαλούμε περιμένετε ...