Απήγαγαν τον νεότερο δισεκατομμυριούχο της Αφρικής

Απήγαγαν τον νεότερο δισεκατομμυριούχο της Αφρικής

Το συγκρότημά του, ο Όμιλος METL, δραστηριοποιείται σε πάνω από 35 τομείς

Ο νεώτερος δισεκατομμυριούχος της Αφρικής, ο μεγιστάνας της Τανζανίας, Mohammed Dewji, απήχθη στο Νταρ ελ Σαλάμ την πρωτεύουσα της χώρας.

Σύμφωνα με το Forbes, ο 44χρονος απήχθη κατά τη διαδρομή του προς το γυμναστήριο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, από δύο λευκούς άντρες και άγνωστο αριθμό συνεργών που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.

Ο αστυνομικός διοικητής της πόλης, Lazaro Mambosasa ανέφερε ότι το προσωπικό ασφαλείας σε όλη τη χώρα έχει τεθεί σε υψηλό συναγερμό για τη σύλληψη των απαγωγέων. Επίσης, απηύθυνε έκκληση στο ευρύ κοινό για τυχόν πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των απαγωγέων.

Ο 43χρονος Dewji είναι ένας άνθρωπος - κλειδί στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της Τανζανίας που ηγείται στον τομέα της μεταποίησης στην Ανατολική και Κεντρική Αφρική. Το συγκρότημά του, ο Όμιλος METL, δραστηριοποιείται σε πάνω από 35 τομείς τόσο διαφορετικές όπως το εμπόριο, η γεωργία, η μεταποίηση, η ενέργεια και το πετρέλαιο, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η κινητή τηλεφωνία, οι υποδομές και τα ακίνητα, οι μεταφορές κ.α.. Σύμφωνα με το περιοδικό FORBES, έχει περιουσία 1,5 δισ. δολάρια.