Το ΝΑΤΟ ψάχνει εναγωνίως 6 ρωσικά υποβρύχια στη Μεσόγειο

Το ΝΑΤΟ ψάχνει εναγωνίως 6 ρωσικά υποβρύχια στη Μεσόγειο

Περίπου 70 με 100 πλοία του ρωσικού ναυτικού σταθμεύουν μόνιμα σε διάφορες περιοχές των ωκεανών του πλανήτη

Η παρουσία έξι ρωσικών υποβρυχίων στη Μεσόγειο έχει ανησυχήσει το ΝΑΤΟ σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο επικεφαλής της διοίκησης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νάπολη.

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε, η Μόσχα εκσυγχρόνισε τα τελευταία χρόνια τον στόλο των υποβρυχίων της, αποκτώντας σκάφη νέας γενιάς. Έξι υβριδικά υποβρύχια κλάσης Kilo «επιχειρούν αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι τα υποβρύχια αυτά είναι εφοδιασμένα με βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τύπου Kalibr

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Ρωσία ενίσχυσε την στρατιωτική της παρουσία στην Μεσόγειο, ανοικτά της Συρίας, επικαλούμενη το ενδεχόμενο πληγμάτων των δυτικών δυνάμεων κατά των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Δύο φρεγάτες εξοπλισμένες με πυραύλους Cruise Kalibr, ικανούς να πλήξουν στόχους στο έδαφος ή πλοία επιφανείας, στάλθηκαν στην Μεσόγειο.

Συνολικά, ο ρωσικός στόλος διαθέτει πλέον πάνω από δέκα πλοία επιφανείας με εκτοξευτές πυραύλων και τουλάχιστον δύο υποβρύχια ανοικτά της Συρίας, δηλαδή την μεγαλύτερη ναυτική δύναμη από την έναρξη του πολέμου της Συρίας το 2011.

Περίπου 70 με 100 πλοία του ρωσικού ναυτικού σταθμεύουν μόνιμα σε διάφορες περιοχές των ωκεανών του πλανήτη, είχε δηλώσει πρόσφατα ο αρχιστράτηγος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κορόλιοφ