«Όχι» από την Κομισιόν στο προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού

«Όχι» από την Κομισιόν στο προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού

Υποστηρίζει πως οι στόχοι που έχουν τεθεί αποτελούν «πηγή σοβαρής ανησυχίας»

Συνεχίζεται το σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ιταλίας. Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν την Κομισιόν να απορρίπτει το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας, La Repubblica, σε επιστολή που εστάλη από την Κομισιόν προς την ιταλική κυβέρνηση τονίζεται ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό αποτελούν «πηγή σοβαρής ανησυχίας».

«Καλούμε τις ιταλικές αρχές να διασφαλίσουν ότι (ο προϋπολογισμός) θα είναι σύμφωνος με τους ενιαίους δημοσιονομικούς κανόνες. Αναμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου» αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Η ιταλική εφημερίδα υποστηρίζει πως η επιστολή της Κομισιόν αποτελεί ουσιαστικά μία σαφή έκκληση προς την Ιταλία να αλλάξει τον προϋπολογισμό της μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της τελικής μορφής του στις Βρυξέλλες.

Η αρνητική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά, κυρίως, το ύψος του ελλείμματος για το 2019, το οποίο έχει προσδιοριστεί στο 2,4%, αισθητά υψηλότερα απ' ό,τι προβλέπεται.