Νέα επίθεση Σαλβίνι κατά Γιούνκερ-Μοσκοβισί: Κατέστρεψαν την ΕΕ

Νέα επίθεση Σαλβίνι κατά Γιούνκερ-Μοσκοβισί: Κατέστρεψαν την ΕΕ

Ειρωνική απάντηση από τον Γιούνκερ

Τα πυρά του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, δέχθηκαν για ακόμη μία φορά Γιούνκερ και Μοσκοβισί. Μιλώντας με δημοσιογράφους στη Ρώμη, ο Ιταλός υπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων ότι κατέστρεψαν την Ευρωπαϊκή Ένωση κι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ευρωεκλογές θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.

«Άνθρωποι σαν τον (πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ) Γιούνκερ και τον (Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ) Μοσκοβισί έχουν καταστρέψει την Ευρώπη και τη χώρα μας». «Προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτήν την Ευρώπη εκ των έσω και ελπίζουμε ότι οι Ευρωεκλογές του Μαΐου θα μας δώσουν ένα χέρι βοηθείας. Στην αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα».

Ειρωνική απάντηση από τον Γιούνκερ

Ειρωνικό ήταν το σχόλιο - απάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί ποτέ εκείνος (ο Σαλβίνι) να μετακινήσει τον σωρό των ερειπίων», δήλωσε ο Γιούνκερ στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Να σημειωθεί πως ο Γιούνκερ βρίσκεται στη Βιέννη με την ευκαιρία της 100ής επετείου της Δημοκρατίας της Αυστρίας, όπου εκφώνησε ομιλία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.