Βορειοκορεάτες χάκερ κρύβονται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες

Βορειοκορεάτες χάκερ κρύβονται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες

Η APT38 είχε καταφέρει να υπεξαιρέσει έως και ένα δισ. δολάρια από τις τράπεζες που είχε βάλει στο στόχαστρο

Μια ομάδα επίλεκτων Βορειοκορεατών χάκερ είναι υπεύθυνη για κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος τραπεζών που επέτρεψαν στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ να συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφεραν σήμερα ειδικοί στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η ομάδα αυτή -APT38- διακρίνεται από τις άλλες επιχειρήσεις κρατικής κυβερνοπειρατείας που πραγματοποίησε το καθεστώς αλλά συνδέεται με αυτό, όπως επισημαίνει η εταιρεία FireEye σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα.

Η ομάδα είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου γνωστού με το όνομα Lazarus, όμως διαθέτει τεχνογνωσία και ειδικά μέσα που της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει μερικές από τις πιο θεαματικές κυβερνοεπιθέσεις.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της APT38 είναι ότι παίρνει όσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα τον στόχο της. Η ομάδα περιμένει μερικές φορές μήνες ακόμη και πάνω από χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες για τους στόχους προτού επιτεθεί, εξήγησε η Σάντρα Τζόις, αντιπρόεδρος της υπηρεσίας πληροφοριών της FireEye.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας κυβερνοάμυνας, η APT38 είχε καταφέρει να υπεξαιρέσει έως και ένα δισ. δολάρια από τις τράπεζες που είχε βάλει στο στόχαστρο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...