Δύο ακόμα στελθ F-35 είναι έτοιμη να παραλάβει η Άγκυρα το 2019

Δύο ακόμα στελθ F-35 είναι έτοιμη να παραλάβει η Άγκυρα το 2019

Η Τουρκία παρέλαβε τα δύο πρώτα αεροσκάφη F-35 στα τέλη Ιουνίου

Δύο ακόμη αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία, θα παραδώσουν οι ΗΠΑ το 2019, δήλωσε ο στρατιωτικός επικεφαλής του προγράμματος F-35.

Σύμφωνα με τη Hurriyet h Lockheed Martin και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Πενταγώνου προχωράνε κανονικά στους σχεδιασμούς τους για την παράδοση και άλλων stealth μαχητικών F-35 στην Τουρκία.

Παρά το γεγονός ότι το Κογκρέσο έχει απαγορεύσει την παράδοση των F-35 στους Τούρκους, οι προετοιμασίες από αμερικανικής πλευράς συνεχίζονται.

Οι ΗΠΑ πρόκειται θα παραδώσουν δύο ακόμη αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία το 2019, δήλωσε ο στρατιωτικός επικεφαλής του προγράμματος F-35, μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική Hürriyet.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Arlington της Βιρτζίνια, ο αντιναύαρχος Mat Winter, υπεύθυνος για το πρόγραμμα F-35, δήλωσε ότι αναμένει τα δύο νέα αεροπλάνα F-35 να παραδοθούν στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2019.

Η Άγκυρα σχεδιάζει να αποκτήσει περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35 τα επόμενα χρόνια.

Ο Αντιναύαρχος WInter σημείωσε ότι το Πεντάγωνο πρέπει να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο εντός 90 ημερών από την έναρξη ισχύος του σχετικού Νόμου του Υπουργείου Άμυνας για το 2019  αναφερόμενος στη τροπολογία του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας που απαγορεύει την παράδοση των F-35 στην Τουρκία έως ότου το Πεντάγωνο εκδώσει έκθεση σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.

Η Τουρκία παρέλαβε τα δύο πρώτα αεροσκάφη F-35 στα τέλη Ιουνίου σε μια τελετή στο Fort Worth του Τέξας.

Η Τουρκία εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής των F-35 από το 1999.