Απαγορευμένος πύραυλος οδηγεί στα όρια ΗΠΑ και Μόσχα, απειλή για στρατιωτικό πλήγμα

Απαγορευμένος πύραυλος οδηγεί στα όρια ΗΠΑ και Μόσχα, απειλή για στρατιωτικό πλήγμα

Ζητούν από την Ρωσία να σταματήσει την ανάπτυξή του

Ακόμα και με επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας απείλησε η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, εάν η Μόσχα δεν πάψει να αναπτύσσει μυστικά έναν απαγορευμένο πύραυλο κρουζ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Reuters η Key Baily Hutchison δήλωσε πως οι ΗΠΑ θεωρούν πως η Ρωσία αναπτύσσει ένα εκτοξευόμενο από την ξηρά πύραυλο κρουζ, κατά παράβαση μιας συμφωνίας της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου, με τον οποίο θα μπορούσε να πλήξει την Ευρώπη με πυρηνικά. Η Ρωσία αρνείται κάτι τέτοιο.

Η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ τόνισε πως η Ουάσιγκτον εμμένουν σε λύση με διπλωματικά μέσα αλλά επεσήμανε πως είναι έτοιμη να εξετάσει και ένα στρατιωτικό πλήγμα αν συνεχιστεί η ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος.

«Σε αυτό το σημείο θα δούμε την δυνατότητα να καταστρέψουμε έναν (ρωσικό) πύραυλο που θα μπορούσε να πλήξει κάποια από τις χώρες μας (ΝΑΤΟ)» δήλωσε η πρέσβης.

Σύμφωνα με το Reuters το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν διαθέσιμο για να σχολιάσει σχετικά αλλά στο παρελθόν έχει δηλώσει πως είναι έτοιμο για συνομιλίες με τις ΗΠΑ προκειμένου να διατηρηθεί η συμφωνία και πως θα συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της αν το κάνουν και οι ΗΠΑ.