Ο 23χρονος που έχει διαγνωσθεί με άνοια

Ο 23χρονος που έχει διαγνωσθεί με άνοια

Κληρονόμησε το γονίδιο από τη μητέρα του

Ο Jordan Adams από το Redditch, στο Worcestershire της Αγγλίας είναι «εξαιρετικά άτυχος» - όπως λέει ο ίδιος- καθώς διαγνώσθηκε με άνοια στην ηλικία των 23, μια ασθένεια που ευθύνεται για τον πρόωρο χαμό της μητέρας του. Ο νεαρός, θεωρείται ότι είναι ο νεότερος Βρετανός με τέτοιο πρόβλημα υγείας.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα συμπτώματα, οι γιατροί τον έχουν ενημερώσει ότι σταδιακά θα παρουσιάσει προβλήματα στην ακοή, στην ομιλία, στο περπάτημα και θα αδυνατεί να αυτοεξυπηρετείται. Οι γιατροί του εξήγησαν επίσης ότι το προσδόκιμο της ζωής του θα είναι πολύ χαμηλό, ακολουθώντας τη μοίρα της μητέρας του Geri η οποία έφυγε σε ηλικία 52 ετών.

Ο 23χρονος Βρετανός, αυτό που τώρα «περιμένει» τα πρώτα σημάδια της άνοιας και της νόσου του Πάρκινσον αφού κληρονόμησε το γονίδιο - το οποίο προκαλεί τις εκφυλιστικές καταστάσεις - από τη μητέρα του.

Μετά τα συγκλονιστικά νέα από τους γιατρούς, ο νεαρός σχεδιάζει να εξετάσει το σπέρμα του για το γονίδιο έτσι ώστε αυτός και η φίλη Lucy Thomas, 21 ετών, να μπορέσουν να ξεκινήσουν μια οικογένεια πριν αναπτύξει τα συμπτώματα. Σχεδιάζει επίσης και ένα ταξίδι στη Χαβάη, να αγοράσει ένα σπίτι, και να κάνει πτώση με αλεξίπτωτο - μεταξύ των όσων θέλει να κάνει από τη to do λίστα του. «Όταν μου ανακοίνωσαν τη διάγνωση, καταρρακώθηκα. Είναι σαν θανατική ποινή», λέει και συνεχίζει «όλο αυτό με έκανε να εκτιμήσω περισσότερο τη ζωή, να κάνω τις σωστές επιλογές και να ζήσω μια γεμάτη ζωή».