Αντιτορπίλη κατά των ελληνικών υποβρυχίων ετοιμάζει η Τουρκία

Αντιτορπίλη κατά των ελληνικών υποβρυχίων ετοιμάζει η Τουρκία

Καμιά άλλη χώρα στην περιοχή δεν διαθέτει ικανό στόλο υποβρυχίων με εξαίρεση το Ισραήλ

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της τουρκικής βιομηχανίας Aselsan πάνω στο πρωτότυπο μιας αντιτορπίλης για το πολεμικό ναυτικό της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Αnadolu.

Για την άμυνα ενός πλοίου ενάντια σε επερχόμενες τορπίλες υπάρχουν οι ήπιες και οι πιο απαιτητικές μέθοδοι.

Σε αυτές τις απαιτητικές μεθόδους που ο διεθνής όρος είναι «hard kill» το πρωτότυπο που δοκιμάζει η τουρκική βιομηχανία λέγεται «Tork».

Η αντιτορπίλη «Tork» κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία όλες τις δοκιμές πεδίου. Διαθέτει δικό της σόναρ, δηλαδή υποβρύχιο ραντάρ.

«Η Tork πλησιάζει την τορπίλη με ενεργή καθοδήγηση ραντάρ και εκρήγνυται κοντά στον στόχο προκειμένου να τον καταστρέψει ή να τον εμποδίσει» σύμφωνα με την τουρκική βιομηχανία.

«Μπορεί να συνεργαστεί με τα αντίμετρα τορπιλών «ζαργάνα» και «Χιζίρ» προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα» προσθέτουν οι υπεύθευνοι της τουρκικής εταιρείας.

Όπως επεσήμανε στρατιωτική πηγή στο news.gr καμιά άλλη χώρα στην περιοχή δεν διαθέτει ικανό στόλο υποβρυχίων με εξαίρεση το Ισραήλ και το μεγαλύτερο μέρος των θαλασσίων συνόρων και των περιοχών που ενδιαφέρουν την Άγκυρα έχουν να κάνουν με την Ελλάδα και κατά συνέπεια με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό. Ως εκ τούτου «μια αντιτορπίλη που ετοιμάζεται στην Τουρκία ο ποιο σημαντικός στόχος που μπορεί να έχει είναι είτε οι ελληνικές τορπίλες, είτε τα ελληνικά υποβρύχια και πλοία.»