Δημοψήφισμα Σκόπια: «Όσοι δεν συμφωνούν, δεν προσφέρουν εναλλακτική»

Δημοψήφισμα Σκόπια: «Όσοι δεν συμφωνούν, δεν προσφέρουν εναλλακτική»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός»

Το μήνυμα πως «είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας τώρα να ληφθούν υπόψη τα συμβουλευτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, να συζητηθεί το θέμα και να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο» στέλνει ο Μάθιου Νίμιτς. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα» ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση πως η ηγεσία της ΠΓΔΜ πρέπει να πάρει κάποιες πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Ο κ. Νίμιτς, ο οποίος επί δεκαετίες μετείχε στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού, τόνισε πως θεωρεί ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός για την περιοχή, για τις δύο χώρες και πιο συγκεκριμένα για την ΠΓΔΜ και επισήμανε πως δεν νομίζει ότι οι άνθρωποι που είναι εναντίον της συμφωνίας έχουν να προσφέρουν κάποια εναλλακτική λύση σε αυτή τη συμφωνία.

«Η δική μου αντίδραση είναι ότι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στους ανθρώπους που ψήφισαν και που ψήφισαν «ναι». Το 90% των ψηφοφόρων ψήφισαν ναι».

Ερωτηθείς από τον ανταποκριτή του σταθμού στη Νέα Υόρκη αν ανέμενε αυτό το αποτέλεσμα, ο κ. Νίμιτς απάντησε: «Δεν ξέρω ποτέ τι να περιμένω για να είμαι ειλικρινής. Πίστευα ότι υπήρχε υποστήριξη και δεν έκανα καμία εικασία για τα αποτελέσματα».