Την απειλούν επειδή εμφανίστηκε σε βιντεοκλίπ με στηθόδεσμο

Την απειλούν επειδή εμφανίστηκε σε βιντεοκλίπ με στηθόδεσμο

Δείτε το βίντεο

Ένα φεμινιστικό μανιφέστο τραγουδισμένο από μια 19χρονη φοιτήτρια από το Κιργιστάν, έχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στο εν λόγω κράτος της κεντρικής Ασίας. Ωστόσο, έντονη κριτική δέχεται όχι το άσμα, αλλά η ίδια η αοιδός, Zere Asylbe, η οποία αφενός εκθειάζεται από μερίδα του κοινού και αφετέρου δέχεται απειλές ακόμα και για την ίδια της τη ζωή.

Το κομμάτι «Kyz» («κορίτσι»), κυκλοφόρησε πριν από δυο περίπου μήνες, αλλά το βιντεοκλίπ γυρίστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου. Στο βίντεο, που έγινε σε χρόνο μηδέν viral, η Zere περιβάλλεται από νεαρές γυναίκες που φορούν μακριά μαύρα και λευκά ενδύματα.

Αλλά η εμφάνιση της καλλιτέχνιδας αποτελεί το κόκκινο πανί, καθώς εμφανίζεται με κόκκινα χείλη, ένα μαύρο σακάκι και αντί για κάποια μπλούζα ή φόρεμα, φοράει απλά ένα μωβ στηθόδεσμο.

«Αν δεν αφαιρέσεις το βίντεο, και δε ζητήσεις συγνώμη από τον λαό του Κιργιστάν, θα σε σκοτώσουμε. Είναι η πρώτη και η τελευταία προειδοποίηση», έγραψε ένας χρήστης για να προσθέσει ένας άλλος «πολύ ευχαρίστως να σου κόψω το κεφάλι».