Δημοψήφισμα Σκόπια: Σαρωτικό «ναι» αλλά με αποχή άνω του 60%

Δημοψήφισμα Σκόπια: Σαρωτικό «ναι» αλλά με αποχή άνω του 60%

Δεν μπόρεσε να ψηφίσει ο πρόεδρος της Βουλής

Ποσοστό 91,25% (500.323 ψηφοφόροι) υπέρ του ΝΑΙ και 5,82% (31.886 ψηφοφόροι) υπέρ του ΟΧΙ δείχνουν οι καταμετρημένες ψήφοι από το 85% των εκλογικών τμημάτων στο δημοψήφισμα των Σκοπίων.

Η συμμετοχή σύμφωνα με στοιχεία από το 85,71% των εκλογικών τμημάτων ήταν στο 36,11%.

Ζάεφ: Το κοινοβούλιο πρέπει να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας

Το 90% και πλέον των πολιτών που ψήφισαν σήμερα στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα και το κοινοβούλιο πρέπει να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

«Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του "ναι", επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» είπε ο Ζόραν Ζάεφ στο AFP, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν μπόρεσε να ψηφίσει ο πρόεδρος της Βουλής

Η συμμετοχή στις αλβανικές περιοχές της ΠΓΔΜ ήταν οριακά υψηλότερη απ' ό,τι στις υπόλοιπες περιοχές, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την εφορευτική επιτροπή του δημοψηφίσματος. Μέχρι τώρα, συνήθως η συμμετοχή στις αλβανικές περιοχές ήταν 10% χαμηλότερη.

Πάντως από τα παράδοξα του δημοψηφίσματος είναι ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι και ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν διότι δεν υπήρχε το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους.