Δημοψήφισμα Σκόπια: Ύστατο κάλεσμα από Βερολίνο για επικύρωση της Συμφωνίας

Δημοψήφισμα Σκόπια: Ύστατο κάλεσμα από Βερολίνο για επικύρωση της Συμφωνίας

«Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες στην Βόρεια Μακεδονία να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή»

Ως μία «ιστορική ευκαιρία» που δεν πρέπει να χαθεί προκειμένου να τελειώσει η διαμάχη για το όνομα, χαρακτηρίζει το αυριανό δημοψήφισμα ο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκούντερ Κρίχμπάουμ (CDU) και καλεί τους πολίτες της γειτονικής χώρας να μην χάσουν αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας» και να συμμετάσχουν στο αυριανό δημοψήφισμα.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κριχμπάουμ, στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για ευρωπαϊκά θέματα, τονίζει ότι το Βερολίνο παραμένει προσηλωμένο στην «Ατζέντα της Θεσσαλονίκης» για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τονίζει ότι η λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα οδηγήσει γρήγορα σε ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ενώ θα επιτρέψει την πρόοδο και στην ενταξιακή διαδικασία και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει και από τις δύο πλευρές η πολιτική βούληση να τελειώσει αυτή η διαμάχη, το θεωρώ ιστορική ευκαιρία, για την οποία εγώ προσωπικά χαίρομαι πολύ. Αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας» δεν πρέπει οι άνθρωποι της FYROM να το αφήσουν αναξιοποίητο. Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες στην Βόρεια Μακεδονία να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή» επισημαίνει ο κ. Κριχμπάουμ.