Yenisafak: Ελλάδα και ΗΠΑ θα πολιορκήσουν την Τουρκία

Yenisafak: Ελλάδα και ΗΠΑ θα πολιορκήσουν την Τουρκία

«Τι είναι αυτή η προετοιμασία» γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρεται σε πολιτικές αλλά και στρατιωτικές κινήσεις

Για σχέδιο Ελλάδας και ΗΠΑ να πολιορκήσουν από κοινού την Τουρκία κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Yenisafak κάνοντας αναφορά σε ύποπτες κινήσεις και προετοιμασίες, από κοινού, των δυο χωρών.

Με πρωτοσέλιδο στο οποίο αναρωτιέται «τι είναι αυτή η προετοιμασία» η εφημερίδα αναφέρεται σε κινήσεις πολιορκίας της Τουρκίας από ΗΠΑ και Ελλάδα.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στις επισκέψεις κορυφαίων αξιωματούχων, πολιτικών και στρατιωτικών, των ΗΠΑ στην Ελλάδα και κάνει λόγο για επιχείρηση, η οποία στοχεύει τόσο στα συμφέροντα της Ρωσίας όσο όμως και σε εκείνα της Τουρκίας.

Αναφορά γίνεται στις βάσεις των Αμερικανών στην Κρήτη, αλλά και στα σχέδια για την Κάρπαθο, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την Αλεξανδρούπολη αναφέρεται ότι ο στόχος της εκεί βάσης θα είναι ο αποκλεισμός των Δαρδανελίων.

Η… απάντηση της Τουρκίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε όλο αυτό το σχέδιο ήρθε από την ελίτ των τουρκικών δυνάμεων (της SAT) με ασκήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ιδρύσουν νέες βάσεις στην Κάρπαθο και στο νησί της Κρήτης και διαθέτουν σήμερα 3 πολεμικά πλοία και υποβρύχιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.