Στα σκαριά δεύτερη συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Στα σκαριά δεύτερη συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Πιονγιάνγκ τον επόμενο μήνα, για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα επισκεφτεί για τέταρτη φορά την Βόρεια Κορέα, προκειμένου να «επιτύχει μεγαλύτερη πρόοδο» στις συνομιλίες για την απενεργοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων της αναφερόμενης χώρας.

Μετά την ιστορική πρώτη συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν τον περασμένο τον Ιούνιο στην Σιγκαπούρη. η αμερικανική πλευρά διαμαρτύρεται για έλλειψη προόδου στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση καθώς η Βόρεια Κορέα δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δημόσια βήματα για την διάλυση του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Επίσης, στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων, η όλη διαδικασία δεν προχωράει καθώς δεν έχουν γίνει βήματα για τον καθορισμό της ατζέντας των θεμάτων που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση, για την ιεράρχησή τους, αλλά και για το μεγάλο ζήτημα των εκατέρωθεν παραχωρήσεων, αλλά και των αξιώσεων της βορειοκορεατικής πλευράς.

Η νέα επίσκεψη του Πομπέο φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα προετοιμάσει και μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το ABC News, που επικαλείται την εκπρόσωπο Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ.

 

Ωστόσο, προηγήθηκε η ακύρωση μιας επίσκεψης του Πομπέο στην Πιονγιάνγκ από τον πρόεδρο Τραμπ. Αφού είχε ανακοινωθεί η επίσκεψη, ο Λευκός Οίκος έλαβε μία επιστολή που προειδοποιούσε την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ να μην επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της, εκτός κι αν εγκαταλείψει τις «γκαγκστερικού τύπου απαιτήσεις της».

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, από τότε, υπήρξε μια θετική ανταπόκριση από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ επικαλέστηκε τις συζητήσεις αυτές στην διάρκεια μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην οποία και προήδευσε.

«Αρκετά πράγματα συμβαίνουν στο παρασκήνιο κι εκτός των ΜΜΕ. Έτσι, δεν ενημερώνεται κανείς, αλλά, ωστόσο, συμβαίνουν, και συμβαίνουν με ένα θετικό τρόπο,» δήλωσε ο Τραμπ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...