Διακόσιοι νεκροί από τις πλημμύρες στη Νιγηρία

Διακόσιοι νεκροί από τις πλημμύρες στη Νιγηρία

Στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας ξέσπασε επιδημία χολέρας

Σχεδόν 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις σε 12 Πολιτείες της Νιγηρίας, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων καταστάσεων (NEMA).

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα γνωστοποιούσε τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων εξαιτίας των πλημμυρών στη χώρα.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις την εποχή αυτή στη Νιγηρία προκάλεσαν την υπερχείλιση των ποταμών Νίγηρα και Μπενουέ και τα νερά τους πλημμύρισαν χωριά και χωράφια, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιαδες ανθρώπους στα σπίτια τους.

Κατάσταση εθνικής καταστροφής κηρύχθηκε πριν από περίπου δέκα μέρες σε τέσσερις Πολιτείες: Κόγκι, Δέλτα, Ανάμπρα και Νίγηρας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Πολιτείες Κόγκι και Νίγηρας βρίσκονται στην κεντρική Νιγηρία, ενώ οι πολιτείες Δέλτα και Ανάμπρα βρίσκονται στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του νιγηριανού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Αμπουμπακάρ Κέντε εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο ξεσπάσματος χολέρας, μετά τις μεγάλες πλημμύρες.

Στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ξέσπασε επιδημία χολέρας η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...