Όλο και περισσότερες Νορβηγές ασπάζονται το Ισλάμ

Όλο και περισσότερες Νορβηγές ασπάζονται το Ισλάμ

Την δεκαετία του 1990 ήταν 500 ενώ ο αριθμός αυτός ανέρχεται σήμερα στους 3 χιλιάδες

Η Καρίν Βογκ, μέλος του Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Όσλο δήλωσε πως ο αριθμός των Νορβηγών που ασπάστηκαν το Ισλάμ τα τελευταία χρόνια ανήλθε στους 3 χιλιάδες.

Σύμφωνα με το trt.net.tr που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gand, με τις υψηλότερες πωλήσεις στη χώρα, ο αριθμός των Νορβηγών που ασπάζονται το Ισλάμ από το 1990 αυξάνεται ολοένα και περισσότερα.

Η ακαδημαϊκός Καρίν Βογκ, της οποίας οι δηλώσεις πήραν μέρος στο δημοσίευμα είπε πως ο αριθμός των Νορβηγών που γίνοντας Μουσουλμάνοι την δεκαετία του 1990 ήταν 500 ενώ ο αριθμός αυτός σήμερα ανέρχεται στους 3 χιλιάδες.

Η Βογκ σημείωσε πως παλιά οι Νορβηγές ασπάζονταν το Ισλάμ κυρίως μέσω γάμου και πρόσθεσε:

«Σήμερα το γεγονός αυτό άλλαξε αρκετά. Οι γυναίκες πλέον ασπάζονται το Ισλάμ αφού πρώτα το διαβάζουν και το ερευνούν».

Ενώ η διευθύντρια της δεξαμενής σκέψεως Ανθρωπολογία Minotek, Λίντα Νουρ είπε πως ο κόσμος έχει μικρύνει και πως πλέον όλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με το Ισλάμ από παντού.

Η Νορβηγή Μόνικα Σαλμούκ η οποία ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από 4 χρόνια, αφού σημείωσε πως ερεύνησε πολύ το Ισλάμ και διάβασε πολλά βιβλία, είπε πως επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο και Τέμενος στο Όσλο, ενθουσιάστηκε πάρα πολύ και εκεί αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ.

Η Νορβηγή Αλίγια Νίλσεν είπε πως το Ισλάμ την ενθουσίασε και έγινε Μουσουλμάνα σε ηλικία 16 ετών.

Η 42χρονη Σόλβα Ναμπίλα Σεκσελίν ανέφερε πως η οικογένεια της ασχολούνταν με οικογένειες Μουσουλμάνων προσφύγων και εκείνη ασπάστηκε το Ισλάμ επηρεαζόμενη από τα παιδιά αυτών των οικογενειών.

Ενώ ο 77χρονος Τρουλς Νουρ Άχμαντ Μπόλσταντ δήλωσε πως ασπάστηκε το Ισλάμ σε ηλικία 15 χρονών.