Το Netflix είπε μόλις πως το καλύτερο πράγμα να δουλεύεις εκεί είναι ταυτοχρόνως και το χειρότερο

Το Netflix είπε μόλις πως το καλύτερο πράγμα να δουλεύεις εκεί είναι ταυτοχρόνως και το χειρότερο

«Χειρότερο είναι πως κανείς δεν θα σου πει πώς να ξοδέψεις τον χρόνο σου ή σε τι ακριβώς πρέπει να δουλέψεις»

Το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο κάλεσε το κοινό να υποβάλει τις ερωτήσεις του αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς του σταθμού σε online συζήτηση στο LinkedIn.

Κάποιος ρώτησε λοιπόν ποιο είναι το καλύτερο και το χειρότερο πράγμα σε μια θέση εργασίας στο Netflix.

Ο εκπρόσωπος του σταθμού αποκρίθηκε πως η απάντηση και στα δυο είναι η ίδια: «Η ελευθερία να κάνεις ό,τι πιστεύεις πως είναι απαραίτητο για να πας μπροστά την επιχείρηση». Δεύτερος υπάλληλος του Netflix μπήκε στη συζήτηση, λέγοντας πως η πρόταση του πρώτου είναι το καλύτερο μέρος της δουλειάς. Γιατί γι’ αυτόν το «χειρότερο είναι πως κανείς δεν θα σου πει πώς να ξοδέψεις τον χρόνο σου ή σε τι ακριβώς πρέπει να δουλέψεις». Προσθέτοντας πως συχνά πυκνά είναι δύσκολο να προβλέψεις ποια σχέδια θα έχουν απήχηση.

Η συζήτηση συγκέντρωσε περισσότερες από χίλιες ερωτήσεις και τα είχε όλα, από τις σοβαρές, τύπου «τι ψάχνετε για τον ιδανικό υποψήφιο;», μέχρι και τις πιο αστείες, όπως «μπορούν οι υπάλληλοι του Netflix να βλέπουν Netflixκατά τις ώρες εργασίας;».

Το Netflix διατηρεί μια ασυνήθιστη εργασιακή ηθική, ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους του να περνούν από συνεντεύξεις εργασίας σε άλλες εταιρίες, μιας και όπως λέει η υπεύθυνη προσλήψεων, Patty McCord, αυτό κάνει τους εργαζόμενους να συνειδητοποιούν την αξία που έχουν στην αγορά. Και να καταλαβαίνουν πως τα πράγματα δεν είναι αναγκαστικά καλύτερα αλλού…