Σύμβουλος καριέρας δηλώνει πως τελικά μία είναι η συμβουλή που έχει σημασία

Σύμβουλος καριέρας δηλώνει πως τελικά μία είναι η συμβουλή που έχει σημασία

Η Erica Keswin περνά τη μέρα της με ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν την επαγγελματική τους πορεία

Ως σύμβουλος καριέρας στο περίβλεπτο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η Erica Keswin περνά τη μέρα της με ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν την επαγγελματική τους πορεία.

Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν η γνωστή σύμβουλος και συγγραφέας του βιβλίου «Bring Your Human to Work» δίνει πολλές και διάφορες συμβουλές καριέρας, όλες τους όμως καταλήγουν τελικά σε μία και μοναδική.

Όπως είπε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο Business Insider: «Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις βιομηχανία και θέση την ίδια στιγμή». Αυτό λέει πως είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, θέλουν να κάνουν στροφή 180 μοιρών όταν αποφασίσουν να αλλάξουν επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ας πούμε, μας λέει, πως δουλεύεις σε μια οικονομική θέση της βιομηχανίας της μόδας. Η Keswin προτείνει πως είτε θα παραμείνεις στη μόδα και θα αλλάξεις τη θέση σου σε κάποια που προτιμάς περισσότερο είτε θα παραμείνεις στα οικονομικά που ξέρεις αλλάζοντας απλώς κλάδο. Μόνο όταν αποκτήσεις λέει κάποια πείρα σε ένα από τα δύο (νέο ρόλο ή νέο κλάδο), μόνο τότε μπορείς να ονειρεύεσαι μεγαλύτερες και δραστικότερες αλλαγές…