Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν ξεκινάμε νέα δουλειά

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν ξεκινάμε νέα δουλειά

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς

Η Libby Leffler, πρώην διευθύντρια του Facebook και στέλεχος παλιότερα της Google, είναι πλέον αντιπρόεδρος μιας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας, της SoFi.

Ξέρει λοιπόν καλά τι λέει, καθώς έχει περάσει τόσο από τη θέση του υπαλλήλου όσο και του διευθυντή. Συμβουλεύει λοιπόν όλους πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν όταν προσλαμβάνονται σε νέα θέση εργασίας είναι να διασφαλίσουν το γεγονός πως οι στόχοι τους είναι ευθυγραμμισμένοι με τους στόχους του διευθυντή.

Μόνο έτσι, μας λέει, μπορείς να βρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις ώστε να σε λάβει υπόψη του όταν πας να ζητήσεις αύξηση ή προαγωγή. Αφού περιγράψει πως οι πρώτες μέρες σε μια νέα θέση μπορεί να είναι από αφόρητες μέχρι και βαρετές, μιας και δύσκολα θα αναλάβεις από την αρχή πλήρεις αρμοδιότητες και καθήκοντα, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χάνεις τον χρόνο σου.

«Να ποια είναι τα πράγματα στα οποία πιστεύω πως πρέπει να επικεντρωθούμε στους επόμενους μήνες. Είναι εναρμονισμένα με τις προσδοκίες σας ή έχετε κάτι άλλο κατά νου;», αυτό μας λέει πως πρέπει να ρωτήσουμε τον διευθυντή μας, καταλήγοντας σε κοινούς στόχους και στρατηγική.

Κάτι αντίστοιχο υποδεικνύει και η σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Lea McLeod. Μπορούμε, μας λέει, να ρωτήσουμε τον διευθυντή μας: «Ποιο είναι το σημαντικότερο επίτευγμα που ελπίζετε να πραγματοποιήσετε στον σημερινό σας ρόλο;». Με αυτόν τον τρόπο, εξηγεί, αποκτάς μια αίσθηση των στόχων του, προσαρμόζοντας καταλλήλως τη δουλειά σου…