Αλβανίδα ιστορικός σε πάνελ: Ακόμα και ο Τσίπρας είναι Αλβανός

Αλβανίδα ιστορικός σε πάνελ: Ακόμα και ο Τσίπρας είναι Αλβανός

«Αρβανίτες με φουστανέλες έδιωξαν του Τούρκους από την Ελλάδα. Δεν δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί αλλά ντρέπονται να το πουν»

Σάλος έχει προκληθεί με την εμφάνιση ιστορικού από την Αλβανία, η οποία σε πάνελ εκπομπής της αλβανικής τηλεόρασης, με θέμα τη «βαλκανιοποίηση» των Βαλκανίων, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι ο πληθυσμός στην Ελλάδα είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας… είναι Αλβανός

Όπως μετέδωσε ο ANT1, η Έλενα Κοκάτσι, μιλώντας στην εκπομπή «360 μοίρες», έκανε την παρέμβαση που προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση του παρουσιαστή.

Όταν τη ρώτησε ο παρουσιαστής «γιατί λέτε ότι ο Τσίπρας είναι Αρβανίτης», εκείνη αποκρίθηκε: «Εγώ έχω πει ότι η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες. Δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας όταν ήρθε το στέμμα, ήταν ορθόδοξοι αρβανίτες».

Ο δημοσιογράφος, αναρωτήθηκε «μήπως το παρατραβάμε;» για να λάβει αρνητική απάντηση από τη γυναίκα, όπως μετέδωσε ο ANT1 στο βίντεό του. Τότε κάλεσε τους παρευρισκόμενους να της βρουν, «έναν Έλληνα που να πολέμησε το 1821».

Στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος του καναλιού ανέφερε ότι η ιστορικός είπε πως «δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί αλλά ντρέπονται να το πουν. Αλβανοί όπως ο μοντέρνος Έλληνας πρωθυπουργός που έχει παγιδευτεί, όμως, στην παλαιοπολιτική».