Πάπας: Αδερφοί μου, δεν γίνεται να είστε και χριστιανοί και μαφιόζοι

Πάπας: Αδερφοί μου, δεν γίνεται να είστε και χριστιανοί και μαφιόζοι

Ο Ποντίφικας κάλεσε τα μέλη της Κόζα Νόστρα - της Μαφίας της Σικελίας - να εγκαταλείψουν μια ζωή βουτηγμένη στο έγκλημα

Επίσκεψη στο Παλέρμο της Σικελίας - εκεί που το 1993 η Μαφία είχε δολοφονήσει τον ιερωμένο Giuseppe Puglisi, καθώς προσπάθησε να προκαλέσει αναταραχή σε μια από τις πιο δύσκολες γειτονιές της πόλης και να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Μαφίας - πραγματοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ενώπιον χιλιάδων πιστών, ο Ποντίφικας κάλεσε τα μέλη της Κόζα Νόστρα - της Μαφίας της Σικελίας - να εγκαταλείψουν μια ζωή βουτηγμένη στο έγκλημα, τη βία και την αμαρτία και να πάψουν να σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και το χρήμα.

Η Σικελία χρειάζεται, είπε, «άντρες και γυναίκες της αγάπης, όχι άντρες και γυναίκες της τιμής».

Ο Πάπας παρατήρησε μάλιστα πως πολλά αφεντικά του οργανωμένου εγκλήματος πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία και θεωρούν τους εαυτούς τους χριστιανούς, μόνο που «δεν μπορούν να πιστεύουν στον Θεό και είναι μαφιόζοι ταυτοχρόνως». Τους αποκάλεσε πάντως «αγαπητούς αδελφούς και αδελφές».

Εκτός από τον ιερωμένο Giuseppe Puglisi, οι δικαστές Giovanni Falcone και Paolo Borsellino είχαν εκτελεστεί από τα χέρια της Μαφίας στο Παλέρμο το 1992. Κάθε φορά μάλιστα που ο Πάπας αναφερόταν και αποκήρυσσε τη Μαφία, οι 80.000 κόσμου τον διέκοπταν καταχειροκροτώντας τον…