Ο Μαδούρο αγκαλιά με τον Τούρκο σεφ με το αλάτι

Ο Μαδούρο αγκαλιά με τον Τούρκο σεφ με το αλάτι

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο πανάκριβο εστιατόριο του «Salt Bae»,, προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι αναρτήσεις του διάσημου Τούρκου σεφ «Salt Bae» στο Instagram, από την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας στο εστιατόριο του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μαδούρο επέστρεφε από ταξίδι στην Κίνα, όπου βρέθηκε για να προσελκύσει επενδύσεις για τη χώρα του, και - σε μία σύντομη στάση στην Τουρκία - επισκέφθηκε το διάσημο εστιατόριο Nusr-Et.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας φαίνεται μαζί με την πρώτη κυρία του και τον μάγειρα Νουσρέτ Γκιοκτσέ, του οποίου το ψευδώνυμο είναι  «Salt Bae» και ο οποίος έγινε διάσημος για τον τρόπο που αλατίζει το κρέας, να καπνίζει ακριβό πούρο και να απολαμβάνει τις τεράστιες ζουμερές μπριζόλες που κόβει ο μάγειρας.

Όπως αναφέρει η Washington Post,  οι αναρτήσεις του Γκιοκτσέ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων followers και προκάλεσαν χιλιάδες αρνητικά σχόλια - καθώς η Βενεζουέλα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση με βασικά είδη διατροφής να παρουσιάζουν έλλειψη και τους πολίτες να δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, ενώ ο πρόεδρος της καλοπερνάει .

Μάλιστα, ο «Salt Bae» αναγκάστηκε στη συνέχεια να «κατεβάσει» τις εικόνες και μία ευχαριστήρια προς τον Μαδούρο ανάρτηση.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως τα βίντεο είχαν προκαλέσει την οργή και την κριτική για τον σοσιαλιστή πρόεδρο, ο οποίος για να δικαιολογήσει το ακριβό γεύμα, εμφανίστηκε στην τηλεόραση και το αποκάλεσε «ευκαιρία που έχει κάποιος μία φορά στη ζωή του», ευχαριστώντας παράλληλα τον Γκιοκτσέ για τη φιλοξενία του.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μαδούρο ήταν ιδιαιτέρως σκληροί: «Ενώ οι πολίτες της Βενεζουέλας υποφέρουν και πεθαίνουν από την πείνα, ο Νικολάς Μαδούρο και η γυναίκα του διασκεδάζουν σε ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου» ανέφερε ο Χούλιο Μπόρχες, εξόριστος πρώην πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της χώρας.