Διαγωνισμός για την ανάδειξη της «Μις Χίτλερ»

Διαγωνισμός για την ανάδειξη της «Μις Χίτλερ»

Οι κοπέλες πρέπει να αναρτήσουν μια σέλφι με ναζιστικό θέμα και να γράψουν γιατί «αγαπούν και τιμούν το Τρίτο Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ»

Στον απέραντο κόσμο του διαδικτύου, υπάρχει και μια σελίδα αφιερωμένη στον Άδόλφο Χίτλερ, η οποία επρόκειτο να διοργανώσει καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Χίτλερ».

Όμορφες γυναίκες που ασπάζονται τη ναζιστική ιδεολογία ενθαρρύνονται στο να τραβούν σέλφι  προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό του VKontakte (γνωστό και ως VK), το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με μισό δισεκατομμύριο χρήστες - η ρωσική απάντηση στο Facebook. Η ανακοίνωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον από αρκετές διαγωνιζόμενες από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρωσία και τις Η.Π.Α.

Αυτό που καλούνται να κάνουν οι κοπέλες, είναι να αναρτήσουν μια σέλφι με ναζιστικό θέμα και να γράψουν γιατί «αγαπούν και τιμούν το Τρίτο Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ». Ωστόσο, μετά από παρέμβαση από φορείς του Ισραήλ, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με στην οποία κάνει λόγο για ρητορική μίσους.

Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού έχει κατέβει και αντί αυτής, εμφανίζεται το μήνυμα «αυτή η κοινότητα έχει μπλοκαριστεί μετά από καταγγελίες για βία».