Η στιγμή της σύλληψης ψυχοπαθούς που μόλις είχε κατακρεουργήσει 44χρονο

Η στιγμή της σύλληψης ψυχοπαθούς που μόλις είχε κατακρεουργήσει 44χρονο

Όταν ενημερώθηκε πως το θύμα ήταν νεκρό, πανηγύρισε

Τη σύλληψη ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου στον κήπο ενός ξενώνα στο Ντέρμπι καταγράφει η κάμερα που βρίσκεται ενσωματωμένη σε έναν αστυφύλακα.

Λίγο νωρίτερα είχε σφάξει τον 44χρονο Λέσλι Σάλμον και προσπαθούσε να του κόψει το κεφάλι ώστε να το καρφώσει σε ένα κοντάρι και να το επιδείξει γύρω από τον ξενώνα!

Με τα χέρια του μέσα στα αίματα, ο Μάρτιν ΜακΝτέρμοτ έρχεται αντιμέτωπος με τον αστυφύλακα Ρίτσαρντ Έντζ που τον ακινητοποιεί με τέιζερ και τον συλλαμβάνει.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, αλλά το βίντεο δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της βράβευσης του αστυφύλακα για τους χειρισμούς του στην υπόθεση.

Ο 60χρονος ψυχοπαθής είχε αποφυλακιστεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα, έχοντας εκτίσει 16 χρόνια από την ισόβια κάθειρξη που του επιβλήθηκε το 2001, γιατί είχε μαχαιρώσει μια γυναίκα και είχε κρατήσει δύο ομήρους.

Όταν μετά τη σύλληψή του ενημερώθηκε πως το θύμα του ήταν νεκρό, πανηγύρισε με επιφώνημα και με γροθιά στον αέρα, πριν πει στους αστυνομικούς «είμαι υπερήφανος γι' αυτό που έκανα».

«Η παντελής έλλειψη μεταμέλειας κατά τη σύλληψή του ήταν απλά σοκαριστική», ανέφερε στο δικαστήριο η επιθεωρητής Τζέμα Μπουθ.

Στις 12 Φεβρουαρίου ο ΜακΝτέρμοτ καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Νότιγχαμ σε ισόβια και θα πρέπει να εκτίσει το λιγότερο 25 χρόνια.