Ο ισχυρότερος τυφώνας εδώ και δεκαετίες πλησιάζει στις ανατολικές ΗΠΑ

Ο ισχυρότερος τυφώνας εδώ και δεκαετίες πλησιάζει στις ανατολικές ΗΠΑ

Επιχειρήσεις εκκένωσης για 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους στην Νότια, την Βόρεια Καρολίνα και την Βιρτζίνια λόγω Φλόρενς

Ο πληθυσμός μίας τεράστιας περιοχής των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται σήμερα για την έλευση του εν δυνάμει καταστροφικού τυφώνα Φλόρενς, που συνοδεύεται από εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους και κατακλυσμιαίες βροχές.

Οι επιχειρήσεις εκκένωσης αφορούν 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους στην Νότια, την Βόρεια Καρολίνα και την Βιρτζίνια όμως ο τυφώνας - που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 220χλμ./ώρα, μπορεί να φθάσει μέχρι την Πενσιλβάνια, προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων (Fema).

«Πρόκειται για έναν ισχυρό τυφώνα που θα πλήξει της ακτές της Καρολίνα, τέτοιο που οι κάτοικοι έχουν να δουν εδώ και δεκαετίες», δήλωσε αξιωματούχος της Fema στην Ουάσινγκτον.

Ο πληθυσμός θα πρέπει να περιμένει διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καταστροφές σε κτίρια, δρόμους και γέφυρες, καθώς και μεγάλης κλίμακας πλημμύρες, καταστροφές που εν δυνάμει μπορεί να προκαλέσουν θύματα, προειδοποίησε.

Οι αρχές και στις τρεις Πολιτείες οργανώνουν καταφύγια, προετοιμάζουν τα 16 εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και τροποποιούν την κυκλοφορία, ώστε όλοι οι μεγάλοι δρόμοι να οδηγούν τα αυτοκίνητα μακριά από την ακτογραμμή.

Μετά τις τρεις παράλιες πολιτείες και το Μέριλαντ, η περιφέρεια της Ουάσινγκτον έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τον φόβο πλημμυρών και κατολισθήσεων , καθώς το έδαφος έχει ήδη απορροφήσει μεγάλες ποσότητες νερού εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων προειδοποιεί για μεγάλη άνοδο της στάθμης του νερού στις ακτές της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνα μέχρι το κόλπο του Τσέσαπικ, το νότιο τμήμα του Μέριλαντ.

«Δεν ήμασταν ποτέ τόσο έτοιμοι» για να αντιμετωπίσουμε τον τυφώνα, διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έδωσε μέσω του Twitter την πληροφορία ότι ο κυκλώνας Φλόρενς θα είναι «φοβερά μεγάλος και φοβερά υγρός (...)».

Ο τελευταίος τυφώνας κατηγορίας 4 που έπληξε τη Βόρεια Καρολίνα ήταν ο Χέιζελ, το 1954. Τότε, είχαν σκοτωθεί 19 άνθρωποι.