Το μοναδικό βίντεο με το πρώτο χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

Το μοναδικό βίντεο με το πρώτο χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

Λίγο αργότερα, ένα δεύτερο αεροπλάνο της United Airlines Flight θα χτυπούσε τον Νότιο Πύργο και η εικόνα θα πάγωνε τον πλανήτη

Πέρασαν 17 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα από την ημέρα που δύο αεροπλάνα κατέπεσαν πάνω στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η 11η Σεπτεμβρίου έχει χαραχθεί για πάντα στη μνήμα όλων όπως και οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Όλοι θυμόμαστε το χτύπημα του δεύτερου αεροπλάνου, οι περισσότεροι όμως δεν έχουμε δει ποτέ το πρώτο αεροσκάφος να πέφτει πάνω στους Δίδυμους Πύργους.

Το μοναδικό βίντεο που κυκλοφορεί από το τραγικό συμβάν καταγράφηκε εξάλλου από κάμερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο εξάσκησης του οπερατέρ της.

Οι πυροσβέστες ελέγχουν κάτι υπόγειους αγωγούς όταν ακούγεται ο ήχος ενός αεροπλάνου και οι άντρες σηκώνουν τα μάτια τους στον αέρα, αμήχανοι από το πόσο κοντά ακούγεται να πετά.

Η κάμερα πιάνει τη στιγμή που το Boeing 767 της Πτήσης 11 της United Airlines με κατεύθυνση το Λος Άντζελες προσκρούει πάνω στον Βόρειο Πύργο, μεταξύ των ορόφων 93-99, σκοτώνοντας τους 92 επιβάτες και εκατοντάδες ακόμα μέσα στον ουρανοξύστη.

Λίγο μόλις αργότερα, ένα δεύτερο αεροπλάνο της United Airlines Flight θα χτυπούσε τον Νότιο Πύργο. Τα υπόλοιπα έχουν μείνει χαραγμένα για πάντα στη μνήμη όλων.