Η πραγματική ιστορία μιας κοπέλας που απήχθη από ψυχοπαθή

Η πραγματική ιστορία μιας κοπέλας που απήχθη από ψυχοπαθή

Ο Ναθάνιελ Κίμπι κρίθηκε ένοχος για σωρεία κατηγοριών και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 45 ετών

Πολλές είναι οι ταινίες για τις περιπέτειες γυναικών που έζησαν φυλακισμένες για μήνες ή και χρόνια μέσα σε ένα δωμάτια, όμηροι στα χέρια ενός άνδρα. Η ιστορία της Άμπι Χερνάντεζ θα μπορούσε άνετα να γίνει σενάριο θρίλερ του Χόλυγουντ: στα 14 της απήχθη από έναν ψυχοπαθή και έζησε 9 μήνες απόλυτου τρόμου στα χέρια του.

Η νεαρή κοπέλα από το Νιου Χάμσαϊρ είχε πέσει θύμα απαγωγής τον Οκτώβριο του 2013, επιστρέφοντας σπίτι της από το σχολείο. Ο (απαγωγέας της) Ναθάνιελ Κίμπι, είχε προσφερθεί να τη γυρίσει σπίτι με το αυτοκίνητό του και η 14χρονη τότε κοπέλα δέχθηκε, χωρίς να πάει ο νους της στο κακό.

Για εννέα μήνες ο άνδρας την κρατούσε φυλακισμένη σε ένα καλά μονωμένο κοντέινερ στο αγρόκτημά του, όπου τη βίαζε και την κακοποιούσε, υποβάλλοντά την σε απίστευτα σωματικά και ψυχολογικά μαρτύρια.

Μιλώντας στην εκπομπή «20/20» που θα προβληθεί από το ABC, η Άμπι περιέγραψε ότι ο απαγωγέας της - παθιασμένος με τα ζόμπι και την αποκάλυψη - την είχε πείσει ότι αν κάποιος ερχόταν να τη σώσει και άφηνε ανοιχτή την πόρτα, το κοντέινερ θα τυλιγόταν στις φλόγες και εκείνη θα καιγόταν ζωντανή.

Μάλιστα, δεν της είχε αποκαλύψει το όνομά του και την υποχρέωνε να τον αποκαλεί «αφέντη».

«Για να την κρατάει ήσυχη», της φόρεσε  ένα ηλεκτρικό κολάρο. «Θυμάμαι μου το έβαλε και μου είπε, "ok, προσπάθησε να ουρλιάξεις". Άρχισα σιγά σιγά να υψώνω φωνή και τότε το ενεργοποιούσε. Ήταν σαν να λέει "ok, τώρα ξέρεις πως είναι αυτή η αίσθηση"».

Η περιπέτεια της Άμπι τελείωσε τον Ιούλιο του 2014 όταν ο Κίμπι αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη. Τον ίδιο μήνα οι δυο τους ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στο δικαστήριο. Τον Μάιο του 2016 ο Ναθάνιελ Κίμπι κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση, εγκληματική απειλή, απαγωγή και σωρεία άλλων κατηγοριών και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 45 ετών.